Please use this identifier to cite or link to this item: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw:80/handle/77345300/42293
Title: 金屬、半導體奈米晶體在生物檢測及分析上的應用
Authors: 國立臺灣師範大學化學系
楊正義
陳吉峰
葉怡均
陳正龍
陳家俊
Issue Date: 1-Dec-2001
Publisher: 臺北市 : 中華民國物理學會
Abstract: 奈米科技(Nanotechnology)的發展使得一些新的物理及化學性質陸續被發現,對於材料的研發也開啟了一個新的方向。本文將概要地介紹金屬及半導體奈米材料與生物分子結合,分別介紹應用上的實例。最後將簡單地敘述奈米晶體未來在生物科技上的發展趨勢及潛力。
URI: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw/handle/77345300/42293
Other Identifiers: ntnulib_tp_C0301_01_009
Appears in Collections:教師著作

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.