Please use this identifier to cite or link to this item: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw:80/handle/77345300/33818
Title: 社會的創造力教育
Authors: 國立臺灣師範大學社會教育學系
李明芬
Issue Date: 1-Mar-2002
Publisher: 教育部
Abstract: 當我們在傳播創造力對於國家發展的重要性,以及創造性社會學習與社會行動的意義時,我們應看輕目前我們不僅處在一個善變的時代,也面臨如何發揮「嬗變」創意的考驗。我們生活在一個充滿複雜、不確定的社會,因此,如何洞見其中的循環與型態,找到「突破負向循環」的創意,是我們對創造性的社會學習與行動應有的體認。同時,在一個多元價值觀衝突、對立的社會,如何開展融合自他的「共善」創意,更是我們探討社會創造力學習應有的使命。
URI: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw/handle/77345300/33818
ISSN: 1027-5029
Other Identifiers: ntnulib_tp_A0503_01_009
Appears in Collections:教師著作

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.