Please use this identifier to cite or link to this item: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw:80/handle/77345300/14047
Title: 北區中、小學資優生假日充實方案評介
Authors: 陳美芳
陳台瓊
蕭淑憶
李明香
蘇祐秋
仇惟善
張錦程
柯惠菁
鄭惠萍
陳宣延
Issue Date: Mar-1995
Publisher: 國立臺灣師範大學特殊教育中心
National Taiwan Normal University Special Education Center
Abstract: 資優生的教育方案可概分為加速學習及充實為主的方案。我國目前國中及國小階 段各級學校較其規模經常性的假日充實活動,是由教育部廳局補助活動經費,輔導區 特殊教育中心指導,並由各師範院輔導區內學校跨校合辦的冬、夏令營。由訪問結果 的分析,可以發現在學生收穫方面:(1).學習領域的拓展與加深;(2).學習態度與方 法的調整;(3).社交能力的學習與擴展。如何在經費上獨立自主,在辦理組織上重新 調整,並注入新血,相信是未來有辦理資優生冬、夏令營的重要關鍵。
URI: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw//handle/77345300/14047
Other Identifiers: A98F62C3-236B-DEEF-0054-4FCC058AC9FB
Appears in Collections:資優教育季刊

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.