Please use this identifier to cite or link to this item: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw:80/handle/77345300/13678
Title: 漫步太陽系
Authors: 陳正芬
Issue Date: Mar-1996
Publisher: 國立臺灣師範大學特殊教育中心
National Taiwan Normal University Special Education Center
Abstract: 本文作者以太陽系九大行星間距大小的關係,設計一個讓學生親自參與的課程, 不但讓孩子學習到太陽係群星間的大小關係,也帶給孩子親自參與課程活動的樂趣。作者將書上平面式的太陽系九大行星的位置,利用比例的大小,並使用學校教室 走廊的空間作為「太陽系步道」,再請學生做實際的角色扮演,來呈現九大行星的現況,使科學課程更具趣味及生動化。本課程分四個單元,第一節為尋求星球的資料,第二節讓學生以自我的想像設計出星球袋,第三節則讓學生扮演星球介紹自己,最後讓學生體驗活動心得。這是一個跳脫傳統課程的有趣活動設計。  
URI: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw//handle/77345300/13678
Other Identifiers: 5399A367-F4D3-D1A0-1107-E400E4C723C4
Appears in Collections:資優教育季刊

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.