Please use this identifier to cite or link to this item: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw:80/handle/77345300/10370
Title: 數學教育中目前大眾所關切之一個主題
Authors: 楊德清
Issue Date: May-1997
Publisher: 臺灣師範大學科學教育中心
National Taiwan Normal University Science Education Center
Abstract: 最近幾年在小學及中學的數學教育中數字常識(Number Sense)的發展已經為許多先進國家,諸如美國,英國,澳洲瑞典,德國等國所強調。他們相信數字常識的教授是數學教育中最為重要的主題。 這篇文章的主要目的是在介紹什麼是數字常識,它包含那些基本元素,它的重要性,以及將來我們的數學教育應該如何做。當我們企盼及尋求數學教育改革時,個人深信,中、小學的數學教育中數字常識( number Sense )的發展與教導應該扮演一個很重要的角色。
URI: http://rportal.lib.ntnu.edu.tw//handle/77345300/10370
Other Identifiers: D4529754-5320-2CA4-60CB-C5EBC46326AC
Appears in Collections:科學教育月刊

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.